История

ХМЦ АД е семейна компания създадена през 1990 г. като дружество за търговия с черни метали като през годините фокусът постепенно се измества към производството. Първата преработвателна дейност, която и до днес е силно застъпена в портфолиото на компанията е преработка и производство на арматурна заготовка Клас I,II и III. През 2005 г. изградихме основната ни производствена база за метални конструкции, като стъпка по стъпка се Усъвършенствахме и повишихме производствените мощности. Успешно внедрихме система за управление на качеството и околната среда ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004. Централата на компанията е в гр. Пловдив, като имаме представителства и производствени мощности в гр. София и гр. Бургас. С доброто логистично разположение на своите бази и поддържане на собствени тежкотоварни превозни средства, в кратки срокове стигаме до нашите клиенти до всяка точка на България и съседните до нея страни. Към днешна дата с натрупания опит от обектите, които сме реализирали през годините, смело можем да заявим, че сме компания-фактор в производството и монтажа на метални конструкции и съоръжения, преработката на арматурна заготовка, както и търговията с арматурна стомана. Компанията разполага с удостоверения за изпълнение на строежи от „Камарата на Строителите” от първа до пета група, позволявайки ни да изграждаме цялостни проекти в областта на строителството на територията на България. Водещото в предлаганите от нас продукти и услуги е качеството и спазването на сроковете на поетите обекти, като за качеството сме защитили необходимите сертификати и произвеждаме продукцията си спрямо EN 1090-3.

Мисия/Визия

• Основен приоритет на компанията е изграждането на метални конструкции и съоръжения с желанието да предоставяме на нашите клиенти най-доброто съотношение между цена и качество.
• Ние си поставяме високи цели, за да постигаме добри резултати. Инвестирайки постоянно в нови технологии, производствени машини, професионални квалификации и защитавайки високите изисквания на световни сертификати за качество, подобряваме както конкурентостта на нашите продукти, така и работната среда в компанията.
• За нас, екипът е от първостепенно значение и за това полагаме специални грижи за осигуряване на безопасни и комфортни условия на труд.
• Убедени сме, че нашето мото - „ Градим качествено бъдеще” е ключът към покоряването на световни пазари.

каталог

ХМЦ Фирмен каталог

Сертификати

Сертификат ISO 9001 : 2008
Приложение към сертификат ISO 9001 : 2008
Сертификат ISO 14001 : 2004
Сертификат БДС EN ISO 3834-2
Заваръчен сертификат Приложение 1 - EN 1090
Сертификат за съответствие на производствения контрол EN 1090
Удостоверения КСБ I, II, III & V група